Новости

Поштовани читаоци,

пред вама је нови, јубиларни 40. број научног часописа „Годишњак“ Правног факултета Универзитета у Бањој Луци.Ријеч је о двојезичном издању које је објављено на српском и енглеском језику.
Сигурни смо да ћете и у овој броју за 2018. годину пронаћи  нешто ново, неки занимљив податак или информацију који ће вам бити инспирација за нека нова  научна истраживања. Овдје, и у овом електронском издању Годишњака  се налази комплетан часопис, а можете да погледате и С А Д Р Ж А Ј  и сваки појединачни чланак који је објављен у овом броју.

 

Поштовани читаоци,

пред вама је нови број научног часописа „Годишњак“ Правног факултета Универзитета у Бањој Луци. Сигурни смо да ћете и у овој броју за 2017. годину пронаћи  нешто ново за себе, неки занимљив податак или информацију који ће вам бити инспирација за нека нова  научна истраживања.

О В Д Ј Е  се налази комплетан часопис, а можете да погледате и С А Д Р Ж А Ј  и сваки појединачни чланак који је објављен у овом броју.

 

Korice Godisnjak

 

Поштовани читаоци,

изашао је из штампе  нови број нашег и вашег научног и стручног часописа за  правну теорију и праксу „Годишњак“ Правног факултета Универзитета у Бањој  Луци.

На повећаном броју страна доносимо  мноштво занимљивих чланака из готово свих области права. Ту су и прикази неких најновијих књига као и најзанимљивије одлуке из судске праксе Уставног суда Републике Српске и  Уставног суда Босне и Херцеговине.

Овдје можете пронаћи  С А Д Р Ж А Ј  свих текстова који су објављени у овом броју.

Bibliografija  -  Godišnjaka

Уз два велика јубилеја Правног факултета Универзитета у Бањој Луци недавно је изашла из штампе БИБЛИОГРАФИЈА нашег научног и стручног часописа „Годишњак“ Правног факултета 1977 – 2015.  Овдје је  на једном мјесту сабрано све што је  објављено у том часопису од 1977 до 2015. године. На тај начин сачували смо од заборава многе ауторе и њихов научно-истраживачки рад.

 

Godišnjak 2014.

Поштовани читаоци!

Изашао је из штампе нови број часописа  за правну теорију и праксу   „Г О Д И Ш Њ А К“  Правног  факултета Универзитета у Бањој Луци. Као што вам је сигурно већ познато, овај научни и стручни часопис сврстан је у  прву категорију националних научних часописа. И у овом броју доносимо низ актуелних и занимљивих чланака који ће сигурно бити радо читано  штиво прије свега међу припадницима правничке професије.   О В Д Ј Е  можете прочитати  све  чланке, приказе интересантних књига које су недавно изашле из штампе и најинтересантније примјере и одлуке из судске праксе Уставног суда Републике Српске и Уставног суда Босне и Херцеговине.

akademik prof.dr Vitomir PopovićОд 11. јуна ове године часопис „Годишњак“ Правног факултета Универзитета у Бањој Луци  одлуком Министарства науке и технологије Републике Српске сврстао се у прву категорији научних часописа Републике Српске. Комисија за категоризацију научних часописа и публикација  додијелила  је овом  нашем и вашем часопису 27 од могућих 30 бодова

То је свакако разлог више да овдје објављујете најзанимљивије научне и стручне радове и у наредним бројевима.

Ваше радове за наредни број можете да пошаљете најкасније до 1. октобра ове године искључиво на e – mail адресу   czp@pravobl.com  Молимо вас да посебну пажњу обратите на цитирање извора и литературе. Вјероватно сте примијетили да у цитирању користимо Чикаго стандард. У сваком штампаном и електронском издању налазе се детаљна правила  цитирања па вас молимо да их досљедно поштујете.

Главни и одговорни уредник

Академик проф. др Витомир Поповић

 

Овдје можете погледати најновије електронско издање часописа  ГОДИШЊАК

Поштовани посјетиоци и читаоци Годишњака,

пред Вама је веб сајт нашег и Вашег омиљеног часописа. На њему објављујемо садржај посљедњих издања у ПДФ формату. Такође, на овом сајту ћемо објављивати и позиве ауторима за нове бројеве.

Надамо се да ће Вам овде бити угодно.

 

Срдачно,

Центар за публикације Правног факултета Универзитета у Бањој Луци